– Det er helt fantastisk at kulturminister Lubna Jaffery vil styrke norske tegneserier med to millioner kroner, sier ansvarlig redaktør i Egmont Kids, Kjell Frostrud Johnsen. –  Dette vil sikre at alle barn får mulighet til å lese de mange fine tegneseriene som lages her til lands. Som et stort tegneserieforlag vet vi hvor mye leselyst tegneseriene skaper hos barn og unge. Og med mer midler til innkjøpsordningen for nettopp tegneserier, vil regjeringen kunne tilby alle barn lik mulighet til å dukke ned i disse bøkenes magiske verdener, sier Frostrud Johnsen.


Nordisk manga

Egmont Kids gir ut mange norske tegneserier for barn og unge, som Nordlys, Ragnarok, Dragens Øye, Arkin og mange flere. Denne nye bølgen i norsk tegneseriehistorie er blitt kalt Nordic manga, og bøkene er blitt trykket i over 500.000 eksemplarer og skaper ifølge en pressemelding fra det danskeide forlaget ordentlig leselyst hos barna som leser dem.


– Mer satsning på tegneserier vil også føre til at flere dyktige tegnere velger serieskapning som sitt yrke. Som igjen vil føre til mangfold i tegneseriene som lages. Norske tegneserier er i en ny gullalder nå, og vekker stadig mer oppsikt i utlandet. Vi er veldig glade for at regjeringen både ser og investerer i dette kulturuttrykket, sier redaksjonssjef i Egmont Kids, Tonje Tornes.


Trenger kunstnerstipend

Hun håper på at regjeringen også øremerker et par kunstnerstipender til serieskapere fremover, og at de ikke slutter å satse på tegneserier og leselyst.


– All vår erfaring vitner om at tegneserier er en fantastisk måte å vekke leselysten på, sier Tornes.

.
PUBLISERT 09.10.23


Mer penger til norske tegneserier

SERIESUKSESS: Malin Falch kom ut med første bok av Nordlys-serien i 2018. Siden den gangen har Egmont Kids trykket over en halv million tegneseriebøker for barn og unge.

FOTO: ATLE OSE