Eventyret rundt verdens største vikingskip, Draken Harald Hårfagre, blir en ny internasjonal tv-serie. –  Draken Harald Hårfagre ble bygget i Haugesund i årene  2009 til 2012. Etter flere år med prøveseiling og trening ble det satt seil i 2016 for å dra over Atlanterhavet, i kjølvannet av Leif Erikson. Den eventyrlystne ekspedisjonen ble hyllet og lagt merke til av organisasjoner, medier og mennesker fra hele verden.


Det kanadiske produksjonsselskapet Arcadia Media har produsert en dokumenta-serie om historien til det norske vikingskipet. Serien – kalt Viking Quest: America – består av seks éntimes episoder hvor seerne kan følge det største vikingskipet som har seilt over havet på over 1000 år.


– Vi er veldig stolte over å ha fått muligheten til å fortelle historien om dette fantastiske prosjektet. Vi skildrer hovedsakelig det moderne eventyret rundt Draken, men for å forankre historien og holde den oppdatert, fordyper vi oss også i den nyeste forskningen om vikingtiden, som fortsetter å fascinere mennesker over hele verden, sier John Wesley Chisholm, administrerende direktør fra Arcadia Entertainment.


Produksjonen av tv-serien er nå ferdig og klar til global distribusjon. Serien er allerede er solgt til  tv-kanaler i 14 land. Under MIPCOM, den årlige tv-messen i Cannes, ble dokumentarserien om Draken valgt som «top pick» av bransjens dominerende publikasjon, Realscreen Magazine.


– En slik utnevnelse er en fin bekreftelse på at vi har en spennende og interessant historie å fortelle. Det vil også gjøre det lettere for oss å selge tv-serien til flere land rundt om i verden, sier John Wesley Chisholm.


Initiativtaker og eier til Draken er entreprenøren Sigurd Aase fra Haugesund.  


– Jeg håper tv-serien vil spre kunnskap om historien vår, og at den vil inspirere folk til å realisere sine egne drømmer, store som små, sier han.  

.
PUBLISERT 24.10.23


Dokumentarserie om norsk vikingskip skal vises på tv i en rekke land